Verdwaald in mijn eigen ambitie.
12 mrt 2018

Verdwaald in mijn eigen ambitie.

We geloven, dromen en hopen dat één keer in ons leven dat grote wonder plaatsvindt. Herkent u dit? Het is

12 mrt 2018

We geloven, dromen en hopen dat één keer in ons leven dat grote wonder plaatsvindt. Herkent u dit? Het is ook mijn grootste valkuil. Ik weet ik ben een dromer, waardoor ik regelmatig tot fantast verword. Zo ben ik de afgelopen maand weer eens met beide voeten op de grond gezet. Na het uitkomen van mijn boek droomde ik ervan aan te kunnen schuiven bij Mathijs van Nieuwkerk in de DWDD.
In november – kort voor de feestdagen – kwam mijn boek ‘IK-Kees’ op de markt. Perfecte timing en het werkte. Er ging geen dag voorbij zonder dat er boeken werden verkocht. Dit ging door tot 1 januari 2018. Het nieuwe jaar begon en tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente waar ik woonachtig ben, verkocht ik nog een exemplaar aan een oude bekende. Daarna droogde de stroom op. 


In mijn fantasie liep dit verhaal echter helemaal anders. Het boek zou mij maken tot een veelgevraagd spreker en coach. Echter een boek ligt of staat ergens in een kast en vertoont geen teken van leven. Waar ik dacht dat het boek zelf zijn werk zou doen, komt het enkel tot leven door menselijk handelen. Die persoonlijke actie had ik in mijn dromen echter overgeslagen.
Ik stond stil en dacht dat de wereld rond het boek automatisch zou doordraaien. Het duurde exact dertig dagen alvorens ik werd wakker geschud en tot het besef kwam dat ik mezelf voor de gek gehouden had. Ik was verdwaald in mijn eigen ambitie en zag over het hoofd dat ik – met het boek in de hand – juist hele mooie dingen kan betekenen voor mensen. Het boek is vol potentie, maar wel pas als ik zelf dé aanjager ben en niet de volger achter het boek.


Ik zie nu dat het boek geen lancering was om rechtstreeks de top te bereiken. Maar een volgende stap op weg naar mijn doel. Met beide voeten terug op aarde las ik mijn eigen woorden: ‘Dromen en drijfveren vormen de vruchtbare grond waarop ambitie tot groei komt’. Maar als we vergeten om de grond te bewerken, zoals de boer dat doet, zullen we nimmer kunnen proeven van de smaak van een succesvolle oogst. 


Nu is de tijd rijp om SAMEN de grond te bewerken. Struikel je ook wel eens over je ambitie? Sla je ook wel eens te veel treden over? Of komen in jouw werk, jouw relatie of elders in je leven kronkels op je pad die je niet alleen kunt of liever niet alleen wenst te nemen? Laten we dan SAMEN aan de slag gaan. www.ik-kees.nl

Leave a comment
More Posts
Comments

Comments are closed.