Mijn 2017:  ‘Weet wat je wil en maak er iets van’
15 jan 2017

Mijn 2017: ‘Weet wat je wil en maak er iets van’

Afgelopen november overleed mijn vader op 88-jarige leeftijd. Ik mis hem, en voel nu hoe sterk wij met elkaar verbonden

15 jan 2017

Afgelopen november overleed mijn vader op 88-jarige leeftijd. Ik mis hem, en voel nu hoe sterk wij met elkaar verbonden waren. Om mijn gedachten over hem in leven te houden, vul ik dit jaar in naar zijn voorbeeld. Zijn lijfspreuk was: “Weet wat je wil en maak er iets van”. Nou pap, ik kan je zeggen….”Ik ga er iets van maken!”

Mijn vader was zijn hele leven een pragmaticus, een realist. Ik zelf daarentegen, ben meer een dromer. Echter dromen zonder actie verworden tot fantasieën en daarmee de bedenker tot een fantast.  Het jaar 2017 staat dus voor mij in het teken van vormgeven aan hetgeen ik in het afgelopen jaar heb ontwikkeld. In de geest van zijn wijze woorden: ‘maak er wat van’, waarbij de klemtoon ligt op ‘maak’.

Een dromer heeft een doener nodig
Alles in het leven heeft twee kanten, dag en nacht, zwart en wit, even en oneven, dromen en doen. Het mooie hiervan is dat deze ogenschijnlijke tegenstellingen elkaar nodig hebben om te bestaan. Zonder nacht kan er geen dag aanbreken; zonder een witte achtergrond kunnen we de zwarte letters niet lezen. Zonder dromen zijn acties doelloos, missen ze richting en geven ze geen voldoening. Een dromer heeft een doener nodig om voor elkaar te krijgen wat hij beoogd.

Op zoek naar de doener
Dit jaar ga ik op zoek naar de doener in mij: mijn vader, om vanuit zijn levenshouding mijn dromen waar te maken. Deze zoektocht voelt nu nog als een dorre tocht door de woestijn. De leegte van het gemis wordt enkel gevuld door ermee aan de slag te gaan. Mijn vader zou zeggen: ‘Niet bij de pakken neerzitten, recht je rug en ga door’. Alleen zo zorg ik ervoor dat hij voortleeft in mij. Mijn stimulator om er wat van te maken.

2017, je hoort nog van mij, met dank aan mijn vader.

Leave a comment
More Posts
Comments

Comments are closed.